TOFUN HISTORIAA

Maku 2000 vuoden takaa

Kiinalainen prinssi Liu An (179 eKr. – 122 eKr.) oli monilahjakas poliitikko, seikkailija ja filosofi. Kaukoidän ruokakulttuurille Liu An jätti lahjaksi soijamaidon ja papurahkan, jota voidaan pitää nykyään syötävän tofun esiasteena.

Tarunhohtoinen legenda kertoo Liu An uskoneen ikuisen elämän olevan mahdollista, tarvittiin vain tarpeeksi hyvä ruoka-aine ravinnoksi. Hän kokosi ”Kahdeksan Vanhan” vuorelle tuotekehitystyöhön kahdeksan asiantuntijaa. He ottivat mukaan soijapapuja, hakivat vettä kolmesta eri lähteestä ja keittivät soijamaitoa. Tarkoituksena oli valmistaa pitkän iän juomaa liuottamalla suoloja soijamaitoon, mutta suolat juoksuttivatkin soijamaidon valkoiseksi tuorejuustoksi. Jotkut rohkeat maanviljelijät uskalsivat maistaa juoksettunutta massaa ja yllättyivät sen herkullisesta mausta. Ruokaa alettiin kutsua tofuksi ja siitä tuli heti suosittua.

Kuningas Liu Anista tuli tofun isoisä ja ”Kahdeksan Vanhan” vuoren kylästä todellinen tofukeskus, jossa vieläkin järjestetään vuosittain tofufestivaalit.


Aidosti asiallinen pikaruoka

Tofu on toimiva, raikas ja herkullinen ruoka, joka on helppoudessaan erinomainen vaihtoehto perinteisille pikaruokakulttuurin tuotteille. Hampurilaisen tai pizzan sijaan valmis tofuateria tuorein kasviksin on nopea valmistaa, eikä se rasita ruokailijaa raskailla tyydyttyneillä rasvoilla ja lisäaineilla.

Silken Tofu ei ole ainoastaan kulinaristinen nautinto vaan myös ensimmäinen askel uuteen henkilökohtaiseen ruokailukulttuuriin. Tofu on osa ikiaikaista, terveellistä ruokavaliota, jonka hyveet on tiedetty kaukoidän perinteisessä ruokapöydässä tuhansia vuosia.