
Tofu Moon
Tofureseptit
Silkkinen Marjapiirakka



Pohja:
- 1 dl sulaa voita/juoksevaa margariinia
- ¾ dl sokeria
- 1 kananmuna
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ tl kanelia
Täyte:
- 1 purkki Silkentofua
- marjoja oman maun mukaan
- ½ dl sokeria
- 1 tl vanilijasokeria
Valmistus:
Sekoita rasva, sokeri ja muna keskenään. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut jauhot, leivinjauhe ja kaneli. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita Silkentofu, muna, sokeri, vaniljasokeri ja marjat keskenään. Lisää pohjan päälle.
Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.
Silkkinen puolukkarahka



- 1 purkki silkentofua
- 200g puolukoita
- ½ dl sokeria
- ½ dl hunajaa
Valmistus:
Sekoita kaikki ainekset keskenään sähkövatkaimella tai sauvasekoittimella. Tarjoile kylmänä.
Vinkki! Voit lisätä halutessasi 1dl kaurahiutaleita rahkan joukkoon.
Suolainen tofupiirakka



- 1 paketti Savutofua
- 1 paketti valmista piirakkataikinaa
- kirsikkatomaatteja
- 3 dl valitsemaasi ruokakermaa
- 3 rkl perunajauhoja
- 2 rkl öljyä
- 1 ½ tl mustapippuria
- 1 tl suolaa
Valmistus:
Sulata piirakkataikina pakkauksen ohjeen mukaisesti ja painele vuokaan.
Pilko tofu kuutioiksi tai suikaleiksi sekä puolita kirsikkatomaatit.
Sekoita ruokakerma, perunajauhot, öljy, pippuri ja suola kulhossa.
Levitä tofupalat pohjan päälle ja kaada kermaseos päälle. Lisää kirsikkatomaatit täytteen päälle.
Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.
Vinkki! Voit lisätä piirakkaan muitakin kasviksia.
Herkullinen Tofuwokki



- 1 paketti valitsemaasi tofua
- öljyä
- 450 g wokkivihanneksia
- ¼ tl mustapippuria
- ¾ dl soijakastiketta
- ½ dl makea chilikastiketta
- 2 tl hunajaa
- (vettä)
Valmistus:
Leikkaa tofu kuutioiksi ja paista öljyssä pannulla, kunnes ne saavat kauniin paistopinnan. Paiston yhteydessä lisää mustapippuri ja soijakastike. Siirrä tofukuutiot odottamaan sivuun.
Lisää pannulle öljyä ja wokkaa vihannekset ahkerasti käännellen. Kaada tofukuutiot joukkoon ja lisää chilikastike ja hunaja. Halutessasi voit lisätä vielä tilkan vettä, jos wokki tuntuu liian kuivalta. Tarjoile sellaisenaan tai vaikkapa riisin kanssa.
Vinkki! Kuivaa tofukuutioita talouspaperilla ennen paistamista, jotta lopputulos on rapeampi.

Tofu-juustokakku
Ainekset
Työvaiheet
Murskaa pohjan keksit muruiksi. Sulata voi ja sekoita se keksimurskaan. Painele keksivoiseos irtopohjaiseen kakkuvuokaan, joka on halkaisijaltaan 30 cm. Pane vuoka jääkaappiin.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia.
Sekoita tuorejuusto, tofu, sokeri ja hunaja kulhossa tasaiseksi seokseksi. Purista sitruunasta mehu. Lisää mehu ja kerma tuorejuustoseokseen.
Sulata lionneet liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa vettä. Lisää liivate muuhun täytteeseen tasaisena nauhana ja sekoita hyvin. Levitä täyte kakkupohjan päälle. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa ainakin kaksi tuntia.

Ainekset
- 100 g silken eli pehmeää tofua
- 0,75 dl sitruunamehua
- 1 dl sokeria
- 1 dl vadelmia
- 1 rkl perunajauhoja
- 2,5 dl kaura- tai soijamaitoa
- 0,75 dl rypsiöljyä
- 2 dl sokeria
- 0,5 tl suolaa
- 0,25 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl ruokasoodaa
- 1/2 prk soija- tai 1 prk kauravispiä
- maun mukaan tomusokeria
Valmistus
Tzatziki ja Naanleipä

puolikas (150 g) | kurkku |
½ tl | suolaa |
1 – 2 | valkosipulin kynttä |
2 dl | Silken tofua |
1 tl | sokeria |
mustapippuria myllystä | |
( tuoretta minttua ) |
OHJE
- Raasta kurkku. Laita se siivilään ja sekoita joukkoon suola. Anna ylimääräisen nesteen valua pois.
- Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä kaikki ainekset.
- (Mausta halutessasi hienonnetulla mintulla.)
2 dl | Tofumoon silkentofua |
2 dl | maitoa |
25 g | hiivaa |
1 tl | suolaa |
2 tl | sokeria |
7 dl | vehnäjauhoja |
50 g | voita sulatettuna |
VOITELUUN | |
---|---|
30 g | voita sulatettuna |
OHJE
- Liuota kädenlämpöiseen silkentofuun hiiva, suola ja sokeri. Lisää jauhot sekoittaen ja lopuksi voisula. Peitä leivinliinalla. Kohota kaksinkertaiseksi.
- Jaa taikina 12 osaan jauhotetulla pöydällä. Taputtele 4 palaa puhtaalle pellille (älä käytä leivinpaperia) 2 -3 mm:n paksuisiksi soikioiksi. Voit myös kaulia soikiot pöydällä.
- Paista heti 275 asteessa uunin yläosassa 5 – 7 min. Kauli ensimmäisten leipien paistuessa pöydällä seuraavat 4 leipää. Siirrä ne kuumalle, uunista otetulle pellille. Paista. Paistoaika tällöin hieman lyhyempi.
- Voitele leivät paistamisen jälkeen voisulalla. Peitä leivät.