TOFUMOON TUOTEPERHE

TOFU

Tofut ovat kokonainen ryhmä toisiaan muistuttavia soijatuotteita, joiden valmistustavat ja käyttötarkoitukset eroavat hieman toisistaan. Useimmat perustuvat vanhaan kiinalaiseen traditioon, vain silken tofu on uudempi tulokas. Kaikki tofut tehdään keitetystä soijamaidosta. Soijamaito valmistetaan jauhamalla yön yli liotettuja soijapapuja runsaan veden kanssa ja suodattamalla pois veteen liukenematon osa eli okara. Tofua valmistettaessa keitetty soijamaito hyydytetään ja hyytelöä puristetaan kankaalla verhoillussa muotissa. Muottiin muodostuu iso kantikas kakku, josta leikataan erikokoisia paloja.

Tofu - Maustamaton
Tästä valmistuu niin wokit, keitot kuin paistokset. Maustamattoman tofun voi marinoida tai maustaa pannulla.
Ainekset: soijapapu, vesi, juoksutteet (kalsiumsulfaatti, glukonodeltalaktoni).

Tofu - Silken
Tämä pehmeä herkku on oiva valinta jälkiruokiin. Korvaa rahka, maito ja kerma suoraan Silkenillä. Runsaasti proteiinia ja täydellinen maku.

Ainekset: soijapapu, vesi, juoksutteet (kalsiumsulfaatti, glukonodeltalaktoni).

Tofu - Savustettu
Savustettu tofu tuo makua ruokiin. Kiinteämpi koostumuus tarjoaa monia mahdollisuuksia. Leikkaa esimerkiksi leivän päälle tai laita vaikka lasagneen. 

Ainekset: soijapapu, vesi, juoksutteet (kalsiumsulfaatti, glukonodeltalaktoni).  Savustettu

Tofu - Friteerattu
Friteetofu sopii erinomaisesti esim. pastoihin, wokkeihin ja keittoihin.

Ainekset: soijapapu, vesi, juoksutteet (kalsiumsulfaatti, glukonodeltalaktoni). Friteerattu.

TEMPEH

Tempeh tai tempe on fermentoitu ruoka, joka tehdään yleensä soijapavuista. Tempeh on hyvin suosittua Indonesiassa ja muualla Kaakkois-Aasiassa sekä nykyisin myös Suomessa, etenkin vegaanien keskuudessa.  Tofun tapaan tempeh tarjoaa mahdollisuuden parantaa soijapapujen sulamista elimistössä. Tempeh eroaa kuitenkin tofusta ravintosisältönsä ja makunsa puolesta, sillä fermentointiprosessin ja kokonaisten papujen käytön vuoksi siinä on enemmän kuitua ja vitamiineja sekä jämäkämpi koostumus ja voimakkaampi maku.Soija Tempeh
Tempehin moniulotteista makua voidaan kuvailla pähkinäiseksi, lihaisaksi tai sienimäiseksi.

Ainekset: soija, vesi, etikka, jauho, Rhizopus oligosporus -sieni.

Savu Tempeh

Paistettu tempeh voidaan syödä sellaisenaan, käyttää chiliruoissa, keitoissa tai muhennoksissa. Tempehiä voi myös käyttää jauhelihan tapaan. 

Ainekset: soija, vesi, etikka, jauho, Rhizopus oligosporus -sieni. Savustettu.