Tofu Moon
HABA-härkäpapu-tuotteiden reseptit
Silkkinen Marjapiirakka
Pohja:
- 1 dl sulaa voita/juoksevaa margariinia
- ¾ dl sokeria
- 1 kananmuna
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ tl kanelia
Täyte:
- 1 purkki Silkentofua
- marjoja oman maun mukaan
- ½ dl sokeria
- 1 tl vanilijasokeria
Valmistus:
Sekoita rasva, sokeri ja muna keskenään. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut jauhot, leivinjauhe ja kaneli. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita Silkentofu, muna, sokeri, vaniljasokeri ja marjat keskenään. Lisää pohjan päälle.
Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.
Silkkinen puolukkarahka
- 1 purkki silkentofua
- 200g puolukoita
- ½ dl sokeria
- ½ dl hunajaa
Valmistus:
Sekoita kaikki ainekset keskenään sähkövatkaimella tai sauvasekoittimella. Tarjoile kylmänä.
Vinkki! Voit lisätä halutessasi 1dl kaurahiutaleita rahkan joukkoon.
Suolainen tofupiirakka
- 1 paketti Savutofua
- 1 paketti valmista piirakkataikinaa
- kirsikkatomaatteja
- 3 dl valitsemaasi ruokakermaa
- 3 rkl perunajauhoja
- 2 rkl öljyä
- 1 ½ tl mustapippuria
- 1 tl suolaa
Valmistus:
Sulata piirakkataikina pakkauksen ohjeen mukaisesti ja painele vuokaan.
Pilko tofu kuutioiksi tai suikaleiksi sekä puolita kirsikkatomaatit.
Sekoita ruokakerma, perunajauhot, öljy, pippuri ja suola kulhossa.
Levitä tofupalat pohjan päälle ja kaada kermaseos päälle. Lisää kirsikkatomaatit täytteen päälle.
Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.
Vinkki! Voit lisätä piirakkaan muitakin kasviksia.
Herkullinen Tofuwokki
- 1 paketti valitsemaasi tofua
- öljyä
- 450 g wokkivihanneksia
- ¼ tl mustapippuria
- ¾ dl soijakastiketta
- ½ dl makea chilikastiketta
- 2 tl hunajaa
- (vettä)
Valmistus:
Leikkaa tofu kuutioiksi ja paista öljyssä pannulla, kunnes ne saavat kauniin paistopinnan. Paiston yhteydessä lisää mustapippuri ja soijakastike. Siirrä tofukuutiot odottamaan sivuun.
Lisää pannulle öljyä ja wokkaa vihannekset ahkerasti käännellen. Kaada tofukuutiot joukkoon ja lisää chilikastike ja hunaja. Halutessasi voit lisätä vielä tilkan vettä, jos wokki tuntuu liian kuivalta. Tarjoile sellaisenaan tai vaikkapa riisin kanssa.
Vinkki! Kuivaa tofukuutioita talouspaperilla ennen paistamista, jotta lopputulos on rapeampi.
Tofu-juustokakku
Pohja
- 100g voita
- 200g Marie-keksejä
Täyte
- 300g pehmeää tofua
- 7 liivatelehteä
- 400g maustamatonta
- tuorejuustoa
- 120g sokeria
- 30g hunajaa
- 1 ison sitruunan mehu
- 5dl kerma
Työvaiheet
Murskaa pohjan keksit muruiksi. Sulata voi ja sekoita se keksimurskaan. Painele keksivoiseos irtopohjaiseen kakkuvuokaan, joka on halkaisijaltaan 30 cm. Pane vuoka jääkaappiin.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia.
Sekoita tuorejuusto, tofu, sokeri ja hunaja kulhossa tasaiseksi seokseksi. Purista sitruunasta mehu. Lisää mehu ja kerma tuorejuustoseokseen.
Sulata lionneet liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa vettä. Lisää liivate muuhun täytteeseen tasaisena nauhana ja sekoita hyvin. Levitä täyte kakkupohjan päälle. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa ainakin kaksi tuntia.
Pikkukakut
Sitruuna-vadelmatahna
- 100 g silken eli pehmeää tofua
- 0,75 dl sitruunamehua
- 1 dl sokeria
- 1 dl vadelmia
- 1 rkl perunajauhoja
Vaniljapikkukakkuset
- 2,5 dl kaura- tai soijamaitoa
- 0,75 dl rypsiöljyä
- 2 dl sokeria
- 0,5 tl suolaa
- 0,25 tl vaniljajauhetta
- tai 2 tl vaniljasokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl ruokasoodaa
Kuorrute
1/2 prk soija- tai 1 prk kauravispiä
maun mukaan tomusokeria
Valmistus
Sitruuna-vadelmatahna
1. Soseuta kaikki ainekset tasaiseksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. (Jos sinulla ei ole kumpaakaan laitetta, soseuta tofu ensin yksinään sähkövatkaimella, ja yritä saada siitä mahdollisimman sileää. Lisää muut aineet tofun sekaan ja sekoita tasaiseksi.)
2. Kuumenna aineksia kattilassa koko ajan sekoitellen, kunnes seos kuplahtaa.
3. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna tahnan jäähtyä hyvin.
(Säilytä tahna jääkaapissa ja käytä viikon sisällä. Voit syödä sitä sellaisenaan, käyttää levitteenä tai hillon tapaan.)
Vaniljapikkukakkuset
1. Vuoraa muffinssipelti paperisilla muffinssivuoilla tai käytä uunissa leviämättömiä kartonki-, folio-, amerikan- tai silikonivuokia. Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen.
2. Sekoita kauramaito, omenaviinietikka, rypsiöljy, sokeri, suola ja vaniljajauhe.
3. Siivilöi niiden sekaan vehnäjauhot, leivinjauhe ja ruokasooda. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Vältä ylisekoittamista, jotta taikina ei sitkostu.
4. Jaa taikina vuokiin ja paista esilämmitetyssä uunissa 20–22 minuuttia. Pikkukakkuset ovat valmiit, kun niihin työnnettyyn tikkuun ei jää taikinaa. Anna pikkukakkusten jäähtyä täysin ennen kuin täytät ja kuorrutat ne.
Kuorrute
1. Vaahdota jääkaappikylmä vispi sähkövatkaimella mahdollisimman kuohkeaksi. Aikaa tähän voi kulua jopa kymmenen minuuttia tuotteesta riippuen.
2. Makeuta vispi.
Pikkukakkusten kokoaminen
1. Laita sitruuna-vadelmatahna pursotuspussiin, jossa on teräväkärkinen pursotusterä. Pursota rauhallisesti jokaisen pikkukakkusen sisälle noin kahden teelusikallisen verran tahnaa.
2. Pursota tai levitä kuorrute lusikalla pikkukakkusen päälle.
Tzatziki ja naanleipä
Tzatziki
- puolikas (150 g kurkku)
- ½ tlsuolaa
- 1 – 2 valkosipulin kynttä
- 2 dl Silken tofua
- 1 tl sokeria
- mustapippuria myllystä (tuoretta minttua)
Naanleipä
- 2 dl Tofumoon silkentofua
- 2 dl maitoa
- 25 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 2 tl sokeria
- 7 dl vehnäjauhoja
- 50 g voita sulatettuna
- voiteluun: 30 g voita sulatettuna