Tofu Moon

Tofureseptit

Silkkinen Marjapiirakka

silkkinen-marjapiirakka2

Pohja:

  • 1 dl sulaa voita/juoksevaa margariinia
  • ¾ dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl kanelia

Täyte:

  • 1 purkki Silkentofua
  • marjoja oman maun mukaan
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vanilijasokeria

Valmistus:

Sekoita rasva, sokeri ja muna keskenään. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut jauhot, leivinjauhe ja kaneli. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita Silkentofu, muna, sokeri, vaniljasokeri ja marjat keskenään. Lisää pohjan päälle.

Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.

Silkkinen puolukkarahka

tofu-rahka-tofumoon
  • 1 purkki silkentofua
  • 200g puolukoita
  • ½ dl sokeria
  • ½ dl hunajaa

Valmistus:

Sekoita kaikki ainekset keskenään sähkövatkaimella tai sauvasekoittimella. Tarjoile kylmänä.

Vinkki! Voit lisätä halutessasi 1dl kaurahiutaleita rahkan joukkoon.

 

Suolainen tofupiirakka

tofu-piirakka
  • 1 paketti Savutofua
  • 1 paketti valmista piirakkataikinaa
  • kirsikkatomaatteja
  • 3 dl valitsemaasi ruokakermaa
  • 3 rkl perunajauhoja
  • 2 rkl öljyä
  • 1 ½ tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa

Valmistus:

Sulata piirakkataikina pakkauksen ohjeen mukaisesti ja painele vuokaan.

Pilko tofu kuutioiksi tai suikaleiksi sekä puolita kirsikkatomaatit.

Sekoita ruokakerma, perunajauhot, öljy, pippuri ja suola kulhossa.

Levitä tofupalat pohjan päälle ja kaada kermaseos päälle. Lisää kirsikkatomaatit täytteen päälle.

Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

Vinkki! Voit lisätä piirakkaan muitakin kasviksia.

Herkullinen Tofuwokki

tofuwok-tofumoon
  • 1 paketti valitsemaasi tofua
  • öljyä
  • 450 g wokkivihanneksia
  • ¼ tl mustapippuria
  • ¾ dl soijakastiketta
  • ½ dl makea chilikastiketta
  • 2 tl hunajaa
  • (vettä)

Valmistus:

Leikkaa tofu kuutioiksi ja paista öljyssä pannulla, kunnes ne saavat kauniin paistopinnan. Paiston yhteydessä lisää mustapippuri ja soijakastike. Siirrä tofukuutiot odottamaan sivuun.

Lisää pannulle öljyä ja wokkaa vihannekset ahkerasti käännellen. Kaada tofukuutiot joukkoon ja lisää chilikastike ja hunaja. Halutessasi voit lisätä vielä tilkan vettä, jos wokki tuntuu liian kuivalta. Tarjoile sellaisenaan tai vaikkapa riisin kanssa.

Vinkki! Kuivaa tofukuutioita talouspaperilla ennen paistamista, jotta lopputulos on rapeampi.

Tofu-juustokakku

IMG_20220328_094439_resized_20220328_015013467

Pohja

  • 100g voita
  • 200g Marie-keksejä

Täyte

  • 300g pehmeää tofua
  • 7 liivatelehteä
  • 400g maustamatonta
  • tuorejuustoa
  • 120g sokeria
  • 30g hunajaa
  • 1 ison sitruunan mehu
  • 5dl kerma

Työvaiheet
Murskaa pohjan keksit muruiksi. Sulata voi ja sekoita se keksimurskaan. Painele keksivoiseos irtopohjaiseen kakkuvuokaan, joka on halkaisijaltaan 30 cm. Pane vuoka jääkaappiin.
 Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia.
Sekoita tuorejuusto, tofu, sokeri ja hunaja kulhossa tasaiseksi seokseksi. Purista sitruunasta mehu. Lisää mehu ja kerma tuorejuustoseokseen.
Sulata lionneet liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa vettä. Lisää liivate muuhun täytteeseen tasaisena nauhana ja sekoita hyvin. Levitä täyte kakkupohjan päälle. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa ainakin kaksi tuntia.

Pikkukakut

IMG_20220327_184510_resized_20220328_015013738

Sitruuna-vadelmatahna

  • 100 g silken eli pehmeää tofua
  • 0,75 dl sitruunamehua
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vadelmia
  • 1 rkl perunajauhoja

Vaniljapikkukakkuset

  • 2,5 dl kaura- tai soijamaitoa
  • 0,75 dl rypsiöljyä
  • 2 dl sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,25 tl vaniljajauhetta
  • tai 2 tl vaniljasokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl ruokasoodaa

Kuorrute

1/2 prk soija- tai 1 prk kauravispiä
maun mukaan tomusokeria

Valmistus

Sitruuna-vadelmatahna
1. Soseuta kaikki ainekset tasaiseksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. (Jos sinulla ei ole kumpaakaan laitetta, soseuta tofu ensin yksinään sähkövatkaimella, ja yritä saada siitä mahdollisimman sileää. Lisää muut aineet tofun sekaan ja sekoita tasaiseksi.)
2. Kuumenna aineksia kattilassa koko ajan sekoitellen, kunnes seos kuplahtaa.
3. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna tahnan jäähtyä hyvin.
(Säilytä tahna jääkaapissa ja käytä viikon sisällä. Voit syödä sitä sellaisenaan, käyttää levitteenä tai hillon tapaan.)

Vaniljapikkukakkuset
1. Vuoraa muffinssipelti paperisilla muffinssivuoilla tai käytä uunissa leviämättömiä kartonki-, folio-, amerikan- tai silikonivuokia. Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen.
2. Sekoita kauramaito, omenaviinietikka, rypsiöljy, sokeri, suola ja vaniljajauhe.
3. Siivilöi niiden sekaan vehnäjauhot, leivinjauhe ja ruokasooda. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Vältä ylisekoittamista, jotta taikina ei sitkostu.
4. Jaa taikina vuokiin ja paista esilämmitetyssä uunissa 20–22 minuuttia. Pikkukakkuset ovat valmiit, kun niihin työnnettyyn tikkuun ei jää taikinaa. Anna pikkukakkusten jäähtyä täysin ennen kuin täytät ja kuorrutat ne.

Kuorrute
1. Vaahdota jääkaappikylmä vispi sähkövatkaimella mahdollisimman kuohkeaksi. Aikaa tähän voi kulua jopa kymmenen minuuttia tuotteesta riippuen.
2. Makeuta vispi.

Pikkukakkusten kokoaminen
1. Laita sitruuna-vadelmatahna pursotuspussiin, jossa on teräväkärkinen pursotusterä. Pursota rauhallisesti jokaisen pikkukakkusen sisälle noin kahden teelusikallisen verran tahnaa.
2. Pursota tai levitä kuorrute lusikalla pikkukakkusen päälle.

Tzatziki ja naanleipä

Tzatziki ja Naanleipä ja Tofumoon silkentofu

Tzatziki

  • puolikas (150 g kurkku)
  • ½ tlsuolaa
  • 1 – 2 valkosipulin kynttä
  • 2 dl Silken tofua
  • 1 tl sokeria
  • mustapippuria myllystä (tuoretta minttua)
Raasta kurkku. Laita se siivilään ja sekoita joukkoon suola. Anna ylimääräisen nesteen valua pois.
 
Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä kaikki ainekset.

 

Naanleipä

  • 2 dl Tofumoon silkentofua
  • 2 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 50 g voita sulatettuna
  • voiteluun: 30 g voita sulatettuna
Liuota kädenlämpöiseen silkentofuun hiiva, suola ja sokeri. Lisää jauhot sekoittaen ja lopuksi voisula. Peitä leivinliinalla. Kohota kaksinkertaiseksi.
 
Jaa taikina 12 osaan jauhotetulla pöydällä. Taputtele 4 palaa puhtaalle pellille (älä käytä leivinpaperia) 2 -3 mm:n paksuisiksi soikioiksi. Voit myös kaulia soikiot pöydällä.
 
Paista heti 275 asteessa uunin yläosassa 5 – 7 min. Kauli ensimmäisten leipien paistuessa pöydällä seuraavat 4 leipää. Siirrä ne kuumalle, uunista otetulle pellille. Paista. Paistoaika tällöin hieman lyhyempi.
 
Voitele leivät paistamisen jälkeen voisulalla. Peitä leivät.