Tofu Moon

Tuotteet

Tofu

Tofumoonin tuotteet täydentät toisiaan. Vaikka raaka-aine eli soijamaito on yhteinen, niin valmistustavat ovat erilaisia. Siksi kukin Tofumoon-tuote sopii eri ruokiin ja eri resepteihin.

Tofumme perustuvat vanhaan kiinalaiseen traditioon. Vain Silken tofu on uudempi tulokas. Kaikki tuotteet tehdään keitetystä soijamaidosta. Soijamaito valmistetaan jauhamalla yön yli liotettuja soijapapuja runsaan veden kanssa ja suodattamalla pois veteen liukenematon osa eli okara.

Tofua valmistettaessa keitetty soijamaito hyydytetään ja hyytelöä puristetaan kankaalla verhoillussa muotissa. Muottiin muodostuu iso kantikas kakku, josta leikataan erikokoisia paloja.

Nauti tofusta

Tofusta voi nauttia monella tavoin. Siihen on kuitenkin hyvä lisätä makua. Marinoiva sekoitus öljyä ja soijakastiketta sekä valikoima yrttejä ja mausteita tuovat maun kokonaan uudelle tasolle.

Purista ensi vesi tofusta ja laita se marinoivan kastikeen kanssa minigrip-pussiin. Ota alusta alkaen huomioon tarjoilukoko. Mitä pienemmiksi kuutioiksi tai suikaleiksi leikkaat, niin sitä paremmin tofu imee makua. Voit käyttää maustamiseen myös pelkästään suolaa ja pippuria. Voileipien kohdalla on suositeltavaa käyttää ohuita viipaleita.

Tofu sopii yhtä hyvin vihannesten, kalan kuin lihankin kanssa tai niiden asemesta. Tofu voi korvata lihan, juuston tai muut höystöt myös voileivällä (käytä ohuita viipaleita). Voit leikata paistettuja tofukuutioita salaattiin tai nauttia niitä sellaisenaan. Jälkimmäisessä tapauksessa voit kokeile erilaisia dippejä, kuten wasabi, juusto, valkosipuli … valihtoehtoja riittää!

Tofumoon tofu (perustofu)

perus-tofu-tofu-moon

Yleisin ja  monipuolisin tofutyyppi.

Tofumoon tofun rakenne on pehmeä ja miellyttävä. Maultaan mietona se ei peitä eikä häiritse makuja missään ruokalajissa, vaan sopeutuu ruuan makumaailmaan.

Kylmänä tofua voi lisätä salaatteihin, joko suolattuna, marinoituna tai sellaisenaan. Lämpimissä ruuissa tofu on hyvin monipuolinen. Siitä valmistuu wok-ruuat, kastikkeet, kevyet uuniruuat, friteeratut herkut sekä pihvit ja pyörykät.

Pakastaminen muuttaa tofun rakenteen sienimäiseksi ja entistä paremmin makuja itseensä imeväksi.

Ainekset: GMO-vapaa soijapapu, vesi, juoksutteet (kalsiumsulfaatti ja glukonodeltalaktoni).

Säilytys alle +6°C. Avaamisen jälkeen säilytetään raikkaassa vedessä ja käytetään 2 vrk kuluessa.

Silkentofu

silken-tofu-tofu-moon

Pehmeä ja sopeutuva Silkentofu käy mm. keittoihin, välipalaksi, leivontaan ja salaatin kastikkeeksi. 

Silkentofun rakenne on silkinpehmeä ja maku aavistuksen hapan. Ruokiin voi laittaa silkentofun viipaleita ja kuutioita tai rakenteen voi rikkoa. Jos rikkomisessa käytetään tehosekoitinta, niin tuloksena on kermaa muistuttava sakea neste.

Silkentofusta voi valmistaa levitteitä, keittoja ja salaatinkastikkeita. Se sopii paistoksiin ja piirakoihin. Jälkiruoissa sitä voidaan käyttää kerman tai rahkan tilalla.

Silkentofua ei voi pakastaa.

Ainekset: GMO-vapaa soijapapu, vesi, juoksute (glukonodeltalaktoni). Säilytys alle +6°C.

Savutofu

savutofu tofu moon

Erittäin kiinteä tofu. Kevyempi vaihtoehto lihalle tai kalalle. Kestää kuumentamista. Voi korvata esim. savulohen salaatissa.

Savutofusta valmistuu alkupalat ja pääruoat ja sitä voi syödä kylmänä tai lämpimänä. Se sopii hyvin käytettäväksi lihan sijaan ja sen voi pakastaa. Savutofu käy paistoksiin, keittoihin ja kastikkeisiin sekä ohuina siivuina leivän päälliseksi. 

Ainekset: GMO-vapaa soijapapu, vesi, juoksutteet (kalsium-sulfaatti, glukonodeltalaktoni)
Säilytys alle +7°C.

Joulusavutofu

Joulusavutofu-tofu-moon

Myynnissä vain rajoitetun ajan.

Monipuolinen Sinappinen joulutofu on vaihtoehto perinteiselle joulukinkulle.

Ainekset: GMO-vapaa soijapapu, vesi, juoksutteet (kalsiumsulfaatti ja glukonodeltalaktoni), sinappi ja sinapinsiemen.

Säilytys alle  +6°C. Säilyy jääkapissa avaamisen jälkeen noin 2vrk. Suolaa (1,2%).

Fritee tofu

fritee-tofu tofumoon

Tofumoon Friteerattu tofu sopii käytettäväksi pataruokiin ja kastikkeisiin, mutta sitä voi syödä vaikka sellaisenaan.

Uppopaistetut tofukuutiot maistuvat kylmänä ja kuumana sekä  vartaissa. Niitä voi myös täyttää esimerkiksi liha‐ tai katkaraputäytteellä.

Friteerauksessa tofun maku voimistuu. Se saa maukkaan vaaleanruskean paistopinnan ja sisus muuttuu sienimäisen huokoiseksi. Friteerattu tofu imee myös tehokkaasti mausteiden ja muiden ruoka-aineiden makuja itseensä.

Ainekset: GMO-vapaa soijapapu, vesi, juoksutteet (kalsiumsulfaatti, glukonodeltalaktoni), kasviöljy.

Hienotofu

hieno-tofu tofu moon

Erittäin kiinteä tofu kestää kuumentamista. Sopii hyvin kevyempään ruokavalioon lihaa tai kalaa korvaamaan. Käytä kiusaukseen kinkun asemasta.

Hieno tofusta valmistuvat kylmä alkupalat ja lämpimät pääruoat. Se sopii hyvin käytettäväksi lihan sijaan. Hienotofu käy paistoksiin, keittoihin ja kastikkeisiin ja ohuina siivuina leivän päälliseksi. Hienotofun voi pakastaa.

Ainekset: GMO-vapaa soijapapu, vesi, juoksutteet (kalsium-sulfaatti, glukonodeltalaktoni).

Friteetofukuutio

tofu-friteekuutiot

Valmiita friteetofukuutioita on helppo ja nopea käyttää  esimerkiksi salaattiin tai paistaa pannulla. Frtiteerauksessa tofun maku voimistuuja tuote imee paremmin muiden ruoka-aineiden makuja itseensä.

Sopii pataruokiin ja esimerkiksi vartaisiin

Ainekset:
tofu (soija, vesi, suola, E575, E516). GMO-vapaa.

Wok-tofu (kiinteämpi)

wok-tofu

Sopii nimensä mukaan hyvin wokkaamiseen pannulla vihannesten kanssa. Kiinteämpää kuin perustofu.

Ainekset:
soijapapu, vesi ja juoksutteet (kalsiumsulfaatti, glukonodeltalaktoni).

 Ei sisällä GMO-soijaa.

Tofukuutiot pasta-rossa

tofukutiot pasta-rossa

Helppo tapaa kokeilla tofua. Valmiiksi maustettu.

Valmiiksi kuutioitu tofu on nopea lisätä mm. salaatteihin

Ainekset:
tofu(soija, vesi, E575, E516) ja mausteet (suola, yrtit, paprika).

Ei sisällä GMO-soijaa.

Cajun-tofupyörykkä

tofupyorykat-tofumoon-t
cajun-tofupyorykat

Pyörykät sopivat pataruokiin sekä pastan kanssa.

Cajun pyörykät on maustettu Cajun char grill blackened seasoning thin stripe blend- sekoituksella

Ainekset:
tofu (soija, vesi, E575, E516, suola, okara, emulgointiainen, E415, sipuli, perunajauho, kasvisöljy, valkosipuli, paprika, sitruunamehu, perunatärkkelys, ksantaanikumi.

Ei sisällä GMO-soijaa .

                                      Cajun-tofupihvit  

cajuntofu pihvit

Pihvit sopivat syötävänä hampurilaisen välissä, lisukkeena tai sellaisenaan.

Cajun pihvit on maustettu Cajun char grill blackened seasoning thin stripe blend- sekoituksella

Ainekset:
tofu (soija, vesi, E575, E516, suola, okara, emulgointiainen, E415, sipuli, perunajauho, kasvisöljy, valkosipuli, paprika, sitruunamehu, perunatärkkelys, ksantaanikumi.

Ei sisällä GMO-soijaa .

Grillitofuviipale

grillitofuviipale tofumoon

KAUSITUOTE.

Sopii grilliin lihan sijaan esimerkiksi vartaisiin tai kebakoihin öljypohjaisella marinadilla maustettuna.

Ainekset:
tofu(soija, vesi, E575, E516, mausteet.
Ei sisällä GMO-soijaa.

Tempeh

Tempeh tai tempe on fermentoitu ruoka, joka tehdään yleensä soijapavuista. Tempeh on hyvin suosittua Indonesiassa ja muualla Kaakkois-Aasiassa sekä nykyisin myös Suomessa vegaanien keskuudessa. Tofun tapaan tempeh tarjoaa mahdollisuuden parantaa soijapapujen sulamista elimistössä.

Tempeh eroaa kuitenkin tofusta ravintosisältönsä ja makunsa puolesta. Fermentointiprosessin ja kokonaisten papujen käytön vuoksi siinä on enemmän kuitua ja vitamiineja sekä jämäkämpi koostumus ja voimakkaampi maku.

Tempeä ei tarvitse kuivata, vaan se on valmis käytettäväksi sellaisenaan. Tempeä voi keittää,  hauduttaa tai leivittää, mutta parasta siitä kuitenkin tulee öljyssä rapeaksi paistettuna tai friteerattuna. Mitä ohuemmaksi tempen leikkaat, sitä rapeampi lopputulos on. Käytä paistamiseen reilusti öljyä ja lisää mausteet pannulle vasta lopuksi. Perinteinen indonesialainen tapa on paistaa se ensin rapeaksi ja maustaa lopuksi lorauksella makeaa soijakastiketta. Maustamiseen sopivat hyvin myös inkivääri, chili ja valkosipuli. Paistamisessa seesamiöljy on verraton.

Mihin ruokiin tempeh sopii?

Tempe on uskomattoman monipuolinen raaka-aine, joka sopii erityisen hyvin aasialaisiin ruokiin. Indonesialaisessa ruokakulttuurissa sitä käytetään perinteisesti  gado gado -salaatissa  ja nasi pecelissä eli eräänlaisessa jaavalaisessa riisiruoassa keitettyjen kasvisten ja maapähkinäkastikkeen kera tarjottuna.
Tempe sopii täydellisesti myös esimerkiksi patonkien ja tacojen täytteeksi, wokkeihin, curry-kastikkeisiin, erilaisiin salaatteihin, kulhoruokiin ja keittoannoksiin sekä burgereiden väliin perinteisen pihvin sijaan. Paista se rapeaksi pannulla, mausta tilkalla soijakastiketta ja nauti naposteluruokana vaikka sellaisenaan.

Tempe ja tofu – mitä eroa?

Tempe muistuttaa tofua, mutta on rakenteeltaan kiinteämpää ja voimakkaamman makuista kuin tofu. Koska tempe valmistetaan fermentoimalla, se on hieman hapan ja miellyttävän pähkinäinen. Tempen moniulotteista makua voi kuvailla myös lihaisaksi ja sienimäiseksi eli herkullisen umamimaiseksi. Se imee itseensä reilusti mausteita, joten se taipuu helposti moniin makumaailmoihin.

Tempe eroaa tofusta myös ravintosisältönsä puolesta, sillä fermentointiprosessin ja kokonaisten papujen käytön vuoksi siinä on enemmän kuitua ja vitamiineja sekä enemmän proteiinia. Fermentoinnin ansiosta tempen sisältämät proteiinit muuttuvat myös helpommin sulaviksi. Lisäksi kaasua muodostavat hiilihydraatit eli oligosakkaridit vähenevät huomattavasti fermentoinnissa käytetyn sieniviljelmän avulla. Tempe sopiikin hyvin herkkävatsaisten ruokavalioon. 

Fritee tempe

20221031_100801

Uppopaistettu fritee tempe on valmista käytettäväksi sellaisenaan. Pilko, viipaloi paista ja laita salaattiin, wokkiin tai tortilloihin.

Voidaan käyttää jauhelihan tapaan myös erilaisissa keitoissa, kastikkeissa sekä pataruuissa.

Ainekset:
soijapavut, vesi, Rhizopus oligosporus -sieni, kasviöljy.
Ei sisällä GMO-soijaa.

Sisältää maustepussin.

Ravintoarvo/näringsvärde/ 100g: Energia/ energi 700kJ/ 167kcal, rasva/fett 10g, joista tyydyttyneitä rasvahappoja/varar mättede fettsyror 3,2g, hiilihydraatit/kolhydrater 9g, sokerit/ sockerater 0.9g, proteiinia/protein 18g, suolaa/ salt 0,0g
 

Tempeh natural

20221031_100648

Tempe sopii täydellisesti myös esimerkiksi patonkien ja tacojen täytteeksi, wokkeihin, curry-kastikkeisiin, erilaisiin salaatteihin, kulhoruokiin ja keittoannoksiin sekä burgereiden väliin perinteisen pihvin sijaan. Paista se rapeaksi pannulla, mausta tilkalla soijakastiketta ja nauti naposteluruokana vaikka sellaisenaan.

Ainekset:
soijapavut, vesi, Rhizopus oligosporus  -sieni. 

Ei sisällä GMO-soijaa.

Sisältää maustepussin.

Ravintoarvo/näringsvärde/ 100g: Energia/ energi 700kJ/ 167kcal, rasva/fett 10g, joista tyydyttyneitä rasvahappoja/varar mättede fettsyror 2,2g, hiilihydraatit/kolhydrater 9g, sokerit/ sockerater 0.9g, proteiinia/protein 18g, suolaa/ salt 0,0g
 

Savustettu tempe

20221031_100943

Voit lisätä suolaa ja paistaa esim. seesamiöljyssä ja lisätä salaattiin, wokkiin. Yksi tapa valmistaa savutempeä on korvata pekoni leikkaamalla viipaleiksi ja paistaa. Sopii myös munakkaan täytteeksi, sekä patonkeihin ja tacoihin.

Ainekset:
soijapavut, vesi, Rhizopus oligosporus  -sieni. Lämminsavustettu.

Ei sisällä GMO-soijaa.

Sisältää maustepussin.

Ravintoarvo/näringsvärde/ 100g: Energia/ energi 700kJ/ 167kcal, rasva/fett 10g, joista tyydyttyneitä rasvahappoja/varar mättede fettsyror 2,2g, hiilihydraatit/kolhydrater 9g, sokerit/ sockerater 0.9g, proteiinia/protein 18g, suolaa/ salt 0,0g