Tofu Moon

Suurkeittiöille

Isot pakkaukset suurkeittiöille

tofu-moon-chef-suurkeittiot

Tofumoon Chef`s -tuotteet on pakattu ravintoloiden ja suurkeittiöiden tarpeisiin. Tofu Chef’s tuotteet ovat monipuolisia, laktoosittomia ja gluteenittomia ainesosia kasvisruokiin, salaatteihin ja jälkiruokiin.

TOIMITAMME ISOMPIA ERIÄ VALMISRUOKATEOLLISUUDELLE. KYSY LISÄÄ!

Puh. 040-577-4578

Tuotteet saatavissa Kespro tukuissa, sekä Kespro horecalta tilattuna!

 

Tofu 800 g

Se reilumpi pakkaus naturel-tofua.Viipaloi, mausta, marinoi ja paista tofua, tai  murskaa sitä pannulle ja mausta ja paista jauhelihan tapaan. Valuta ja kuivaa tofu talouspaperilla ennen sen käyttöä.

Tofun marinointiin voit käyttää viinietikoita, suolaa ja sokeria ja yrttimausteita.

Tofu on maustettava aina etukäteen lihan ja kanan tapaan. Se imee hyvin mausteita.

Itämaiset maustekastikkeet sekä esim. kiinalainen viisimauste antavat tofulle aromikkaan maun.

Grillitofuviipale 1 kg

On valmis käytettäväksi hampurilaisiin, vegaaniannoksiin ja salaatteihin.

Tempe 1kg

Tempe on valmistettu perinteiseen indonesialaiseen tapaan fermentoimalla. Fermentointi  tekee pavuista vatsaystävällisempiä. Tempe kestää hyvin pakastamista. Sen maustamiseen käyvät yrtti- ja grillimausteet sekä kiinalainen viisimauste. 

Viipaloi mausta ja paista tempe pannulla rapeaksi runsaassa öljyssä! Käytä tempeä salaatissa, hampurilaisissa tai muissa kasvisannoksissa.

Tempeh

Tempeh tai tempe on fermentoitu ruoka, joka tehdään yleensä soijapavuista. Tempeh on hyvin suosittua Indonesiassa ja muualla Kaakkois-Aasiassa sekä nykyisin myös Suomessa vegaanien keskuudessa. Tofun tapaan tempeh tarjoaa mahdollisuuden parantaa soijapapujen sulamista elimistössä.

Tempeh eroaa kuitenkin tofusta ravintosisältönsä ja makunsa puolesta. Fermentointiprosessin ja kokonaisten papujen käytön vuoksi siinä on enemmän kuitua ja vitamiineja sekä jämäkämpi koostumus ja voimakkaampi maku.

Tempeä ei tarvitse kuivata, vaan se on valmis käytettäväksi sellaisenaan. Tempeä voi keittää,  hauduttaa tai leivittää, mutta parasta siitä kuitenkin tulee öljyssä rapeaksi paistettuna tai friteerattuna. Mitä ohuemmaksi tempen leikkaat, sitä rapeampi lopputulos on. Käytä paistamiseen reilusti öljyä ja lisää mausteet pannulle vasta lopuksi. Perinteinen indonesialainen tapa on paistaa se ensin rapeaksi ja maustaa lopuksi lorauksella makeaa soijakastiketta. Maustamiseen sopivat hyvin myös inkivääri, chili ja valkosipuli. Paistamisessa seesamiöljy on verraton.

Mihin ruokiin tempeh sopii?

Tempe on uskomattoman monipuolinen raaka-aine, joka sopii erityisen hyvin aasialaisiin ruokiin. Indonesialaisessa ruokakulttuurissa sitä käytetään perinteisesti  gado gado -salaatissa  ja nasi pecelissä eli eräänlaisessa jaavalaisessa riisiruoassa keitettyjen kasvisten ja maapähkinäkastikkeen kera tarjottuna.
Tempe sopii täydellisesti myös esimerkiksi patonkien ja tacojen täytteeksi, wokkeihin, curry-kastikkeisiin, erilaisiin salaatteihin, kulhoruokiin ja keittoannoksiin sekä burgereiden väliin perinteisen pihvin sijaan. Paista se rapeaksi pannulla, mausta tilkalla soijakastiketta ja nauti naposteluruokana vaikka sellaisenaan.

Tempe ja tofu – mitä eroa?

Tempe muistuttaa tofua, mutta on rakenteeltaan kiinteämpää ja voimakkaamman makuista kuin tofu. Koska tempe valmistetaan fermentoimalla, se on hieman hapan ja miellyttävän pähkinäinen. Tempen moniulotteista makua voi kuvailla myös lihaisaksi ja sienimäiseksi eli herkullisen umamimaiseksi. Se imee itseensä reilusti mausteita, joten se taipuu helposti moniin makumaailmoihin.

Tempe eroaa tofusta myös ravintosisältönsä puolesta, sillä fermentointiprosessin ja kokonaisten papujen käytön vuoksi siinä on enemmän kuitua ja vitamiineja sekä enemmän proteiinia. Fermentoinnin ansiosta tempen sisältämät proteiinit muuttuvat myös helpommin sulaviksi. Lisäksi kaasua muodostavat hiilihydraatit eli oligosakkaridit vähenevät huomattavasti fermentoinnissa käytetyn sieniviljelmän avulla. Tempe sopiikin hyvin herkkävatsaisten ruokavalioon.